Za nami je uspešno opravljen prvi uradni nogometni kamp FK Crvena zvezda v Sloveniji! Skoraj 70 udeležencev je pet dni intenzivno vadilo po programu strokovnjakov največjega kluba v regiji. Po opravljenih testih na začetku kampa, je sledilo skrbno začrtano in prilagojeno delo, ki je udeležencem prineslo napredek na vseh ravneh. Velik poudarek je bil narejen tudi na vedenju, tako na terenu kot izven njega. Ker dober nogometaš, se mora dobro tudi vesti.

Fantje so večino treningov opravili v športnem parku Svoboda na Viču, z izjemo enega dne, ko so odpotovali v Kranjsko Goro. Tam so se izognili vročini in trenirali v bolj svežih pogojih. Izlet so izkoristili tudi za ogled mesta in obisk planiške ‘Velikanke’. Kampa pa za strokovno rast niso ‘izkoristili’ zgolj nogometaši, ampak tudi trenerji NK Svoboda Ljubljana (partnerski klub Crvene zvezde). Šest trenerjev ljubljanske Svobode je bilo ves čas prisotnih na vseh treningih, na koncu je tudi njih čakal preizkus znanja in diploma Crvene zvezde.

Predzadnji dan dogodka, je kampiste obiskal gospod Milan Mandarić, ki je v nogometu aktiven že več kot pol stoletja. Vodil je tri angleške klube, sodeloval je s Pelejem in Georgom Bestom, nazadnje pa vodil ljubljansko Olimpijo. Z veseljem se je družil z nogometaši, jim podelil nekaj življenjskih nasvetov in zaželel vse najboljše v prihodnosti.

Zadnji, peti dan, so udeleženci kampa odigrali prijateljske tekme proti mešanim selekcijam Svobode in OŠ Olimpije, kjer so lahko pokazali svoje razkošno znanje, nekateri so si prislužili tudi vpoklic na turnir v Beograd. Sledila je podelitev diplom in ponovno snidenje s starši. Vtisi nogometašev so bili izjemni, mnogi med njimi so si že rezervirali mesto v naslednji sezoni. Da so organizatorji s Hajrom Rizvićem na čelu opravili dobro delo, so potrdile zahvale staršev, ki še danes dežujejo po mailih in na FB strani kampa. „Vrhunska organizacija, trenerji💪, pristop💪 vzdušje👍 pogled na otroka po kampu nepozabno💪 hvala in se vidimo drugo leto👈,“ je zapisal eden od staršev na Facebooku.

Recommended Posts