Nogometni kamp Crvena zvezda bo v nedeljo 3. julija odprl svoja vrata. Preko 70 otrok se bo v poznih popoldanskih urah udeležilo uvodnega sestanka, ki bo potekal na sedežu NK Svoboda Ljubljana, s prvim treningom pa bodo začeli v ponedeljek dopoldan. Treninge bo vodil 12-članski strokovni štab Crvene zvzede, ki ga sestavljajo: koordinator nogometne šole, glavni kondicijski trener, trener vratarjev, štirje glavni trenerji selekcij U10-U15 in njihovi pomočniki. Nadzor dela pa bo vršil vodja nogometne šole FK Crvena zvezda.

Poleg kadra iz Beograda bodo na vseh treningih prisotni trenerji NK Svoboda Ljubljana, ki bodo v sklopu kampa opravili strokovno usposabljanje po standardih FK Crvena zvezda. Kampisti bodo bivali v hotelu Radisson Blu Plaza. Poleg treningov, ki bodo potekali dvakrat dnevno, je poskrbljeno za strokovna predavanja in zabavno-sproščujoči program. Vsaj en dan bo rdeče-bela ekspedicija preživela v Kranjski Gori, kjer bodo v bolj ‘svežih’ pogojih opravili napornejši del treningov.

Celoten kamp bo prisoten tudi Hajro Rizvić, predsednik NK Svoboda Ljubljana in glavni vezni člen med obema kluboma (Crveno zvezdo in Svobodo). Pričakuje, da bo nogometni kamp daleč najboljši do sedaj viden v Sloveniji: „Poleg odličnih pogojev za delo, imamo kader z bogatim znanjem in neprecenljivimi izkušnjami, ki bodo v petih dneh to v najboljši možni meri prenesli na naše kampiste. Tudi sam se že 10 let ukvarjam z organizacijo nogometnih kampov in sem si na tem področju nabral ogromno izkušenj. Z ekipo, ki jo imamo bomo poskrbeli, da bo izkušnja udeležencev maksimalno kvalitetna in, da bodo v teh petih dneh z nami zrasli tako nogometno kot osebnostno. Veseli me, da so z nami tudi trenerji Svobode, ki bodo lahko iz ‘prve vrste’ videli, kako se opravlja delo na najvišjem možnem nivoju, to bo visoka dodana vrednost za njih in celoten klub Svobode. Prepričan sem, da nas čaka odličen dogodek in že komaj čakam, da pričnemo z delom.“

Recommended Posts